您现在的位置:首页 > 学院概况 > 舞蹈学院
舞蹈学院
    舞蹈学院有着悠久的历史,历经半个世纪的建设、改革与发展,已形成较强的综合办学实力并具有鲜明的地方舞蹈教育特色。
    学院现设有舞蹈教育系、编导系、表演系、民族民间舞系、附属舞蹈中等专业学校、舞蹈音乐理论研究室、舞蹈音像工作室、舞蹈信息中心(图书资料室、音像资料室、数字阅览室)、青年舞蹈团、舞蹈考级中心等机构。
    学院内设舞蹈学和舞蹈编导两个专业,其中含七个专业方向,即舞蹈学专业设有舞蹈教育方向和社会舞蹈方向,舞蹈编导专业设有编表合一、民族民间舞、歌舞表演、国际标准舞、现代舞方向。

School of Dance

With its long history and the construction, reformation as well as development across half a century, the School of Dance has developed into an academy with both comprehensive schooling capacity and distinct localized dance education.
    Currently, the School consists of Department of Dance Education, Department of Choreography, Department of Acting, Department of Folk Dancing, Attached Middle Dance School, Research Office of Theories on Dance Music, Dance Audio-visual Studio, Dance Information Center (which includes Data Library, Audio & Video Library and Digital Library), Youth Dance Troupe and Dance Grading Test Center.
    There are two majors in the School---Dance and Choreography, which contains seven directions, namely, Dance Education and Social Dance in the Dance specialty as well as Directing and Performing, Chinese Folk Dancing, Song& Dance, Ballroom Dance and Modern Dance in the Choreography specialty.