您现在的位置:首页 > 学院概况 > 设计学院
设计学院
    设计学院成立于1993年,是吉林省最早独立建制的设计本科教学实体。
    学院拥有近4万平方米的教学和科研空间,拥有目前国内设计学科比较先进的教学设备、研究室和实验车间,拥有多处教学实习基地。
    学院设有基础教学部、视觉传达艺术设计系、环境艺术设计系、服装艺术设计系、公共艺术设计系、工业造型艺术设计系、研究生教学部以及对外经营的艺术实体。为了提高科研创作能力,学院专门成立了设计艺术研究中心、视觉传达艺术研究中心、设计实践研究中心、公共艺术研究中心、现代工艺国际工作站、服装设计研究中心、中心下设视觉传达艺术设计研究室、空间形态艺术研究室、建筑艺术研究室、建筑装饰材料展示厅、陶艺研究室、纤维艺术研究室、漆工艺研究室、服装艺术设计研究室、形象设计研究室、产品设计研究室。

School of Design

Founded in 1993, the School of Design appeared as the earliest teaching entity of undergraduate design as an independent organizational system in Jilin Province.
    Covering an area of almost 40,000 square meters for teaching and scientific research, the School possesses relatively advanced teaching equipment, research rooms and experiment workshops, as well as many bases for teaching practice.
    There are departments of Basic Teaching, Visual Communication of Art Design, Environment Art Design, Costume Art Design, Public Art Design, Industrial Art Design, Postgraduate Teaching and art entity of external operation. In order to enhance the ability of creative scientific research, the college specially built up the Research Center for Art of Design, Art Research Center for Visual Communication, Research Center for Design Practices, Research Center for Public Art, International Studio for Modern Crafts and Research Center for Costume Designing, with the sub-setting of visual communication art design research room, spatial form art research room, research room for art of building, exhibition room for building and ornament materials, ceramics art research room, fiber art research room, lacquer craft research room, costume art design research room, image design research room and research room for product design.