您现在的位置:首页 > 学院概况 > 动漫学院
动漫学院
    吉林艺术学院是我国较早开设动画专业的院校之一,在办学实践中形成了富有特色的高等动画教育体系,并在此基础上于2007年10月更名创建动漫学院。
    动漫学院设有动画艺术系、网络动画系、建筑动画系、卡通漫画系及造型基础部,为促进产学结合人才培养模式的构建,学院成立了动画实验中心,下设网络动画工作室、动画艺术工作室、建筑动画工作室、卡通漫画工作室、定格动画工作室。
    动漫学院于2009年正式招收动画专业硕士研究生,是吉林省率先开办动画专业研究生教育层次的院校,学院充分利用吉林艺术学院综合性艺术院校的学科优势,使动画专业成为艺术、技术与人文有机结合的,富有现代气息和东北地域文化品牌的专业,使我院成为吉林省高素质动画人才重要的培养基地。

Ani-Com School

Jilin College of the Arts is among the relatively early ones who established the specialty of Animation. Based on the distinctive animation educational system during the school running practice, the School was renamed and established as Ani-Com School in October, 2007.
    Ani-Com School is composed of Department of Animation Art, Department of Animation Art, Department of 3D Building Animation, Cartoon Department and Department of Basic Courses on Modeling. In order to promote the construction of personnel training model which aims at the combination of production and academy, the School also set up a Animation Experimental Center with a sub-set of Web Animation Studio, Studio for Animation Art, 3D Animation Studio, Cartoon Studio and Stop-motion Animation Studio.
    From 2009, the School of Animation has been officially accepting postgraduates of the Animation. As a School who takes the initiative of starting the postgraduate education on Animation in Jilin Province, it has made full use of Jilin College of the Arts’ identity as a comprehensive art institution, due to which the Animation has become a proper integration of arts, technology and humanity and a major with modern and northeast cultural elements in it. All of these have enabled our School to become an important training base for animation talents in Jilin Province.